Velké prkénko

Prkénka jsou nezbytnou součástí kuchyně.
Proč tedy nedoplnit svou sbírku prkének o kousek z naší dílny?

Toto prkénko je vyrobené z jasanového dřeva a je určené k servírování i na krájení.

Velké prkénko má otvor, který skvěle poslouží k zavěšení nebo uchycení.

Co kus, to originál!

Katalogové číslo: 20015 Dostupnost: Skladem více než 30 ks

590 

Skladem více než 30 ks

Popis

Servírovací prkénko z jasanu jádrového s atestací oleje GA 1827 pro přímý styk s potravinou.

  • Otírejte navlhčenou textilií a jemným čisticím prostředkem. Osušte čistou utěrkou.
  • Pravidelným ošetřením dřeva rostlinným olejem a brusnou houbičkou prodlužujete jeho životnost. Využijte opravnou sadu z naší nabídky
  • Nemyjte v myčce na nádobí
  • Intenzivní vlhkost a teplotní rozdíly mohou vést k deformacím, trhlinám a zabarvení

Rozměry:
25 x 45 x 1,5 cm

TIPY:
Mytí dřevěného prkénka
Vyvarujte se dlouhého namáčení, to dřevu nesvědčí. Hned po použití prkénko umyjte. Zaschlé špíny se špatně zbavuje a pak se delšímu namáčení nevyhnete.

Jak prkénko vyčistit
Někdy stačí jen opláchnout, jindy to ale nepomůže. Prkénko posypte solí. Přepulte citron a poté s ním celé prkénko vydrhněte. Sůl působí jako drátěnka, ale jemná, která prkénko neponičí. Pokud nemáte celou půlku citrónu, můžete použít jen 4 lžičky citrónové šťávy. Prkénko pak vydrhněte rukou anebo kartáčem na nádobí a dobře osušte.
Další možností je posypat prkénko jedlou sodou. Stejně jako u soli budou stačit zhruba 3 lžičky. Poté pokapejte citronovou šťávou nebo octem a vydrhněte. U hodně zaschlé špíny můžete nechat až 15 minut působit.

Péče o dřevěné prkénko
Na každou stranu prkénka nalijte 1 – 2 lžičky oleje. Použít můžete slunečnicový nebo také kokosový. Poté rozetřete po celé ploše. Nechte pár minut vsáknout a rozleštěte. Olivový olej není moc vhodný, protože má výraznou vůni.