Servírovací tác

Dřevěný tác se v domácnosti dá využít různými způsoby.

Ať už na dekorace, k servírování ranní kávy nebo občerstvení či večerních koktejlů.

Skvěle pozvedne cokoliv, co na něj zrovna umístíte.

Co kus, to originál!

Katalogové číslo: 20010 Dostupnost: Skladem méně než 10 ks

349 

Skladem méně než 10 ks

Popis

Stylový dřevěný podnos je vyrobený z masivního jasanového dřeva. Podnos je ideální na ovoce, sladkosti, hlavní chod, servírování nápojů atd.

  • Otírejte navlhčenou textilií a jemným čisticím prostředkem. Osušte čistou utěrkou.
  • Pravidelným ošetřením dřeva rostlinným olejem a brusnou houbičkou prodlužujete jeho životnost. Využijte opravnou sadu z naší nabídky.
  • Nemyjte v myčce na nádobí.
  • Intenzivní vlhkost a teplotní rozdíly mohou vést k deformacím, trhlinám a zabarvení.
  • Dřevo je na povrchu ošetřeno přírodním olejem s atestací pro styk s potravinami.

Rozměry:
35 x 20 x 1,5 cm

TIPY:
Mytí dřevěného tácu
Vyvarujte se dlouhého namáčení, to dřevu nesvědčí. Hned po použití prkénko umyjte. Zaschlé špíny se špatně zbavuje a pak se delšímu namáčení nevyhnete.

Jak tác vyčistit
Někdy stačí jen opláchnout, jindy to ale nepomůže. Prkénko posypte solí. Přepulte citron a poté s ním celé prkénko vydrhněte. Sůl působí jako drátěnka, ale jemná, která prkénko neponičí. Pokud nemáte celou půlku citrónu, můžete použít jen 4 lžičky citrónové šťávy. Prkénko pak vydrhněte rukou anebo kartáčem na nádobí a dobře osušte.
Další možností je posypat prkénko jedlou sodou. Stejně jako u soli budou stačit zhruba 3 lžičky. Poté pokapejte citronovou šťávou nebo octem a vydrhněte. U hodně zaschlé špíny můžete nechat až 15 minut působit.

Péče o dřevěný tác
Na každou stranu prkénka nalijte 1 – 2 lžičky oleje. Použít můžete slunečnicový nebo také kokosový. Poté rozetřete po celé ploše. Nechte pár minut vsáknout a rozleštěte. Olivový olej není moc vhodný, protože má výraznou vůni.

Další informace

Atestace oleje

GA 1827 – přímý styk s potravinou

Materiál

Jasan jádrový

Velikost

35 x 20 x 1,5 cm